میکروپیگمنتیشن ابرو یک روش نیمه دائم برای پرپشت کردن و اصلاح ناقرینگی ابروها است. برای پوشاندن جای زخم و شکستگی نیز، می توان میکروپیگمنتیشن ابرو انجام داد. برای میکروپیگمنتیشن ابرو از تکنیک های متفاوتی مانند سایه ابرو، هاشور ابرو، هاشور نانو ابرو، تکنیک تلفیقی و … استفاده میشود که این تکنیک ها می توانند اسامی دیگری هم داشته باشند.
نتیجه میکروپیگمنتیشن ابرو با توجه به نوع پوست، تکنیک، کیفیت رنگدانه و مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن بین ۶ ماه تا ۲ سال ماندگاری دارد و بعد از این زمان می بایست جلسات ترمیم انجام شود.
انجام میکروپیگمنتیشن ابرو چگونه است؟
میکروپیگمنتیشن روشی است که در آن می بایست کاشت رنگدانه استاندارد با استفاده از دستگاه ایمن و پزشکی در عمق مشخصی از پوست صورت گیرد.
البته لازم به ذکر است که در حال حاضر برخی از پیگمنترها به جای استفاده از رنگدانه و دستگاه استاندارد از جوهر های تاتو و دستگاه های غیر استاندارد و با کیفیت پایین استفاده می کنند و سلامت مراجعین و خود را به خطر می اندازند.
عوارض استفاده از دستگاه و لوازم غیر استاندارد میکروپیگمنتیشن
رنگدانه های غیر استاندارد و یا جوهر های تاتو، به دلیل دارا بودن مقادیر بالای فلزات سنگین، مواد نگهدارنده و مواد اولیه غیر دارویی می توانند باعث ایجاد بیماری هایی مانند عفونت و حساسیت پوستی، سرطان، نارسایی کلیه، نارسایی کبد و … شوند. البته لازم به ذکر است این عوارض در طولانی مدت نمایان شده و افرادی که در معرض رنگ های غیر استاندارد بوده اند ممکن است هیچگاه متوجه عوامل و منشا بیماری خود نشوند.
دستگاه های غیر استاندارد نیز هم در نتیجه میکروپیگمنتیشن تاثیر دارند و هم می توانند باعث انتقال بیماری های واگیر و خطرناکی مانند ایدز، هپاتیت و … شوند.
سوزن های دستگاه های غیر استاندارد، ظرافت و استحکام لازم را نداشته و در نتیجه خطوط ظریفی ایجاد نمی کنند. همچنین امکان شکستن این سوزن ها حین کار و آسیب به پوست فرد نیز در این دستگاه ها وجود دارد.
جریان برگشتی یا back flow چیست؟
از طرفی در انتهای کارتریج های دستگاه های غیر استاندارد از فنر استفاده می شود که این فنر باعث back flow یا جریان برگشتی می شود.
در جریان برگشتی، فنر می تواند خون و لنف فرد را در حین کار به داخل هندپیس منتقل کند.
زمانی که از این هندپیس برای فرد دیگری استفاده شود، خون و لنفی که داخل هندپیس وجود دارد میتواند مجدد به کارتریج منتقل شده و از طریق کارتریج وارد خون فرد دیگری شود.
اگر این خون آلوده به ایدز یا هپاتیت باشد می تواند نفر بعدی را نیز آلوده نماید. و یا اگر در حین کار سوزن وارد دست پیگمنتر شود، امکان انتقال این بیماری ها به خود پیگمنتر نیز وجود دارد.
پس برای حفظ سلامت مراجعه کننده و پیگمنتر بهتر است از دستگاه ها و رنگ های استاندارد استفاده نمایید.
دستگاه میکروپیگمنتیشن استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟
دستگاه مورد استفاده در میکروپیگمنتیشن می بایست دارای استانداردهای پزشکی مانند CE و ISO 13485 باشند. برای بدست آوردن این استانداردها یک دستگاه می بایست از back flow پیشگیری کند. در حال حاضر تنها دستگاه میکروپیگمنتیشن که با استفاده از ممبران (غشاء) در انتهای کارتریج ها توانسته از back flow جلوگیری نماید دستگاه میکروپیگمنتیشن آمیا می باشد. دستگاه های آمیا همچنین تنها دستگاه دارای گواهی CE پزشکی و استاندارد ISO 13485 هستند و همچنین موفق به کسب مجوز واردات از اداره تجهیزات پزشکی ایران گردیده اند.
همچنین در ساخت کارتریج های دستگاه آمیا از سوزن های بسیار ظریف و مستحکمی استفاده شده که با استفاده از آن می توان خطوطی ظریف تر از تار مو ایجاد نمود، همچنین امکان شکستن سوزن در کارترج های آمیا وجود نداشته و با اطمینان می توانید کار میکروپیگمنتیشن را انجام دهید.
رنگ میکروپیگمنتیشن استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟
از آنجایی که رنگ میکروپیگمنتیشن در زیر پوست کاشت می شوند و با خون فرد در تماس هستند در ساخت این رنگ ها می بایست از مواد اولیه دارویی استفاده شود.
همچنین اتحادیه اروپا ضوابظی با نام ResAP (2008)1 تدوین نموده که در آن استانداردهای لازم برای رنگ های میکروپیگمنتیشن به طور کامل ذکر شده و یک رنگ استاندارد می بایست تمام این ضوابط را رعایت نماید.
میکروپیگمنتیشن ابرو با رنگ های آمیا چگونه است؟
برای انجام میکروپیگمنتیشن ایمن می توانید از رنگ های آمیا استفاده نمایید. رنگ های آمیا با استفاده از با کیفیت ترین مواد اولیه، جهت ایجاد نتیجه ای زیبا، خوش رنگ و ماندگار طراحی و تولید شده اند. در ساخت رنگ های آمیا از مواد اولیه با گرید دارویی و آب خالص استفاده شده و همچنین این رنگ ها با استفاده از اشعه گاما استریل شده اند. رنگ های آمیا مطابق با استاندارد ResAp (2008)1، عاری از هرگونه مواد نگهدارنده، پارابن و پیگمنت های آزو هستند و در این رنگ ها از ترکیبات با منشاء انسانی و حیوانی استفاده نشده است.
عوامل مؤثر بر ماندگاری میکروپیگمنتیشن ابرو
نتیجه نهایی میکروپیگمنتیشن ابرو و مدت زمان ماندگاری آن به عواملی از جمله کیفیت دستگاه و ملزومات مورد استفاده، مهارت و تکنیک پیگمنتر، نوع پوست و ویژگی های ژنتیکی فرد و در نهایت کیفت مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن، بستگی دارد.
نتیجه میکرویگمنتیشن ابرو، در پوست های چرب و با منافذ بزرگ در مقایسه با پوست های نرمال و خشک با منافذ ریز، ماندگاری کمتری دارد. همچنین انجام صحیح مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن نیز در میزان ماندگاری مؤثر است.
برای ماندگاری بهتر میکروپیگمنتیشن ابرو، حداقل سه روز بعد از انجام میکروپیگمنتیشن از تماس آب با ابروها می بایست اجتناب نمایید و فقط در مواقعی که احساس خشکی در ابروها داشتید از کرم های استریل مخصوص استفاده نمایید.
علاوه بر موارد ذکر شده، مهارت پیگمنتر و تکنیک مورد استفاده نیز تاثیر به سزای در ماندگاری میکروپیگمنتیشن ابرو دارد. یک پیگمنتر می تواند این مهارت های لازم را با گذراندن دوره های تخصصی، تکرار و تمرین آموزش ها بدست آورید. فراموش نکنید که میکروپیگمنتیشن یک هنر است. پس برای موفق شدن و حرفه ای شدن در این هنر هم به استعداد و هم به تلاش و پشتکار احتیاج دارید.